Rozpływające się w ustach mięso, ale za to bardzo chrupiąca panierka. Oto przepis na pałki z kurczaka w prostym wydaniu.

składniki:
- 10 pałek z kurczaka
- pół szklanki majonezu
- 10 łyżek płatków kukurydzianych, pokruszonych
- 10 łyżek bułki tartej
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka
- ewentualnie sezam do dekoracji
przyrządzanie:
- Pałki z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć na ręczniku papierowym
- Następnie wymieszać wraz z majonezem i odstawiać na pół godziny do lodówki
- W tym czasie wymieszać bułkę tartą, z płatkami, przyprawami podanymi w opisie
- Doprawić według własnego uznania
- Pałki w masie majonezowej obtaczać w panierce i smażyć na złoto na rozgrzanej patelni
- Podawać od razu najlepiej w towarzystwie sosu
- Można posypać sezamem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














