Rozpływające się w ustach mięso, ale za to bardzo chrupiąca panierka. Oto przepis na pałki z kurczaka w prostym wydaniu.
składniki:
- 10 pałek z kurczaka
- pół szklanki majonezu
- 10 łyżek płatków kukurydzianych, pokruszonych
- 10 łyżek bułki tartej
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka
- ewentualnie sezam do dekoracji
przyrządzanie:
- Pałki z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć na ręczniku papierowym
- Następnie wymieszać wraz z majonezem i odstawiać na pół godziny do lodówki
- W tym czasie wymieszać bułkę tartą, z płatkami, przyprawami podanymi w opisie
- Doprawić według własnego uznania
- Pałki w masie majonezowej obtaczać w panierce i smażyć na złoto na rozgrzanej patelni
- Podawać od razu najlepiej w towarzystwie sosu
- Można posypać sezamem