W rzodkiewce w białym wydaniu można się zakochać. Jej wyjątkowe właściwości przekonują nas do kuchennych eksperymentów z tym warzywem. Zaczynamy od kremowej zupy z białą rzodkwią w roli głównej.

składniki:
- 1 litr wywaru z warzyw
- 1 duża rzodkiew
- 3 ząbki czosnku
- 2 ziemniaki
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól gruboziarnista
- koperek
- grzanki
przyrządzanie:
- Bulion podgrzewamy.
- W tym czasie ziemniaki kroimy w drobną kostkę
- Rzodkiew również kroimy w kostkę
- Warzywa wrzucamy na patelnię z dodatkiem oliwy i dussimy około 10 minut.
- Następnie przekładamy do gorącego bulionu i całość gotujemy 15 minut.
- Po tym czasie odstawiamy z palnika, wrzucamy czosnek, koperek, przyprawy.
- Całość miksujemy na gładki krem.
- Podajemy z grzankami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














