Barszcz biały idealny na WIELKANOC, która już niebawem!
składniki:
- 500 g mięsa wieprzowego z kością (żeberka, łopatka, kości wieprzowe)
- 1 i 1/2 łyżeczki soli
- 500 g surowej białej kiełbasy
- 1 włoszczyzna
- 1 duża cebula
- 100 g wędzonki (kiełbasy lub boczku)
- 5 kawałków suszonych borowików
- kilka ziaren pieprzu
- 2 listki laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka tartego chrzanu
- opcjonalnie - 250 ml żurku/barszczu białego na mące pszennej
- 2 łyżeczki suszonego majeranku
- 200 g gęstej kwaśnej śmietany 18%
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















