Domowe batoniki na szybko. Dodaj do czekolady kilka składników i ciesz się jak dziecko!

składniki:
- 50 ml wytrawnego alkoholu typu brandy, whisky
- paczka herbatników maślanych
- 300 g białej czekolady
przyrządzanie:
Skrusz herbatniki, a następnie należy je zalać brandy, pozostawić najlepiej na noc.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Formę o wymiarach 12 x 27 cm wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć masę herbatnikową, wyrównać jej powierzchnię. Zalać czekoladą, można dodać orzechy zmielone.
Schłodzić przez noc w lodówce. Rano wyjąć z formy, pokroić jak lubimy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














