Przepis, który zawsze wychodzi. Świąteczne pierniczki bezglutenowe. Zobaczcie, jak je zrobić.
CZYTAJ RÓWNIEŻ: http://palcelizac.pl/swiateczne-pomysly-na-prezent-dla-fanow-gotowania/
składniki:
- 160 g mąki bezglutenowej
- 1 łyżka przyprawy do pierników
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżki cukru brązowego
- 100 g miodu
- 90 g masła
- 2 żółtka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- białko jaja
przyrządzanie:
- Mąkę połączyć z przyprawą do piernika, sodą i cukrem. Całość mieszamy.
- Miód roztapiamy wraz z masłem i studzimy.
- Żółtka ucieramy.
- Do mąki dodać roztopione masło z miodem, oraz jogurt, żółtka. Całość bardzo delikatnie wymieszać.
- Całość rozwałkować na około 8 cm placek.
- Wycinamy pierniczki.
- Układamy na papierze do pieczenia, smarujemy białkiem i pieczemy przez 10 minut przez 180 stopni.
CZYTAJ RÓWNIEŻ: http://palcelizac.pl/swiateczne-pomysly-na-prezent-dla-fanow-gotowania/