Bezglutenowe placuszki bananowe, które można zrobić w zaledwie 10 minut! Warto sprawdzić i wypróbować ten przepis, aby cieszyć się niskokalorycznym, ale pysznym śniadaniem!
składniki:
1 duży banan
2 średnie jajka
szczypta proszku do pieczenia (bezglutenowego, jeśli nie możesz używać normalnego)
kropla ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka oleju
do dekoracji: 25 g dowolnych orzechów, z grubsza posiekanych, spora garść dowolnych owoców sezonowych
przyrządzanie:
- Banany rozetrzeć widelcem na puree, dodać jajka i pozostałe składniki. Wymieszaj widelcem.
- Rozgrzać patelnie z odrobiną oleju.
- Za pomocą dużej łyżki nalewać na patelnię ciasto, formułując malutkie placuszki.
- Smażyć z obu stron, na złoto.
- Podawać z miodem, owocami, orzechami.