Pyszny deserek, bardzo słodki, idealny do kawy.

składniki:
- 32 średniej wielkości bezy
- szklanka mleka
- 3 żółtka
- cukier waniliowy
- płaska łyżka mąki pszennej
- płaska łyżka mąki kukurydzianej
- 3 łyżki bitej śmietany
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- polewa czekoladowa
przyrządzanie:
- Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Oba rodzaje mąki przesiać, połączyć, dodawać stopniowo do żółtek i dalej ucierać.
- Mleko zagotować. Wlać do masy żółtkowej i cały czas mieszając, gotować dwie minuty. Nie przerywać mieszania, ostudzić.
- Do lekko jeszcze ciepłej masy dodać 2 łyżeczki kawy. Wstawić na 30 minut do lodówki.
- Polewę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu. polać nią spody bezów. Zostawić do zastygnięcia. Krem połączyć z bita śmietaną i wyciskać go między dwie bezy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














