Bardzo proste i szybkie danie a smakuje każdemu. Koniecznie odkryjcie z nami przepis na białą kiełbasę pieczona w piwie.
składniki:
6 sztuk białej kiełbasy
2 duże cebule
1,5 łyżki miodu
3 łyżeczki musztardy francuskiej
1 szklanka piwa
1/2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka papryki z proszku
przyrządzanie:
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju. Na koniec smażenia dodajemy majeranek i mieszamy. Cebulę układamy na dnie naczynia żaroodpornego, a na niej kiełbasę. Delikatnie ją nacinamy, ale również można po nakłuwać wykałaczką, aby soki lepiej wchłonęła. Całość zalewamy piwem. Następnie musztardę mieszamy z miodem i na wierzch kiełbas wlewamy sos. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 45 minut w 180 St C.