Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Biedronka

Przepis na przepyszne ciasto biedronkę znakomite na każdą uroczystość.

Przygotowanie:

Zagnieść wszystkie składniki aby powstało jednolite ciasto i włożyć na 30 minut do zamrażalnika.

Składniki:

  • 3jajka
  • 1szklanka gęstej śmietany
  • 1/2szklanki cukru
  • 2łyżeczki kakao
  • 1łyżeczka sody rozpuszczonej w 1łyżce letniej wody

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę, kakao i rozpuszczoną sodę. Ubić białka i delikatnie wymieszać z resztą ciasta. Ciasto jasne wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, delikatnie wymieszać z ciastem ciemnym. Piec około godziny w temp. 180 stopni C.

Składniki:

  • 1/2litra mleka
  • 250g margaryny
  • 1cukier waniliowy
  • 1szklanka cukru
  • 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżki mąki zwykłej

Przygotowanie:

Trochę więcej niż połowę mleka, cukier waniliowy zagotować. Mąki rozmieszaj w reszcie mleka. Dodaj do gotującego się mleka i na małym ogniu zagotuj, aż zgęstnieje, ostudzić.
Wykonanie: Utrzyj margarynę i po łyżce dodawaj budyniu, aż powstanie puszysta masa. Można dodać owoce sezonowe, delikatnie wymieszać, lub zmiksować. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody i ostudzić. Na ciasto wyłożyć masę, owoce i biszkopty i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do zastygnięcia.