Klasyczny przepis na typowo polskie danie. Bigos z mięsem według sprawdzonej receptury naszych babć!

składniki:
- 1 kg kiszonej kapusty
- 1 cebula
- 1 marchewka
- laska dobrej, wiejskiej kiełbasy
- kawałek boczku
- kilka plasterków szynki, ulubionej
- 2 łyżki masła
- kilka suszonych grzybów
- 3 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- sól, pieprz
przyrządzanie:
POZNAJ WYKONANIE >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














