Prosty przepis na biszkopt z figami! Zapach tego ciasta jest przecudowny!
 

składniki: 
- 10 świeżych fig
- 6 jajek
- pół szklanki mąki pszennej
- pół szklanki drobnego cukru
- ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
przyrządzanie:
- Figi dokładnie umyj, przekrój na pół
- Oddziel białka od żółtek
- Obie maki przesiej razem
- Ubij białka na sztywno, dodaj nieco soli
- Żółtka ubij z cukrem
- Połącz obie masy, dodaj mąki i dalej ubijaj na najmniejszych obrotach
- Masę przelej do mniejszej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
- Powciskaj po całości przekrojone figi
- Piecz około 40 minut w 180 stopniach
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














