Klasyczne ciasto zawsze smaczne i w modzie.
składniki:
Biszkopt
- 7 jajek
- 1,5 szklanki maki tortowej
- 1,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- budyń waniliowy
- 1,5 szklanki mleka
- 1/3 kostki masła
- olejek rumowy
- 2 galaretki
- szklanka przegotowanej wody
- sok z polowy cytryny
przyrządzanie:
- Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia po czym mieszamy.
- Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Pieczemy około 35 minut.
- Po przestygnięciu kroimy wzdłuż na dwie części.
- Gotujemy budyń, studzimy i miksujemy dokładnie z masłem. Dodajemy olejek rumowy.
- Biszkopt nasączamy woda z cytryną i przekładamy kremem.
- Zalewamy tężejącą galaretką.