Klasyczne ciasto zawsze smaczne i w modzie.

składniki: 
Biszkopt
- 7 jajek
 - 1,5 szklanki maki tortowej
 - 1,5 szklanki cukru
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
- budyń waniliowy
 - 1,5 szklanki mleka
 - 1/3 kostki masła
 - olejek rumowy
 
- 2 galaretki
 - szklanka przegotowanej wody
 - sok z polowy cytryny
 
przyrządzanie:
- Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia po czym mieszamy.
 - Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Pieczemy około 35 minut.
 - Po przestygnięciu kroimy wzdłuż na dwie części.
 - Gotujemy budyń, studzimy i miksujemy dokładnie z masłem. Dodajemy olejek rumowy.
 - Biszkopt nasączamy woda z cytryną i przekładamy kremem.
 - Zalewamy tężejącą galaretką.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














