Doskonałe i proste bitki wołowe w sosie własnym. Idealne do ryżu, sosu, ziemniaków. Poznaj nasz przepis!
składniki:
- 500 g mięsa wołowego bez kości
- 2 cebule
- 1 łyżka musztardy
- listek laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- mąka
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
przyrządzanie:
- Mięso umyć i osuszyć. Następnie pokroić w plastry i lekko je rozbić.
- W miseczce wymieszać oliwę i ocet balsamiczny. Posmarować mięso i odstawić na godzinę do lodówki.
- Po tym czasie oprószyć mięso sola i pieprzem, a następnie obtoczyć w mące.
- Smażyć mięso na rozgrzanym oliwie, aż się zarumieni. Przełożyć do garnka, dodać podsmażoną cebulkę, musztardę, ziele angielskie, liść laurowy oraz 2 łyżeczki papryki. Zalać wodą do ¾ wysokości mięsa i dusić, aż mięso będzie miękkie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














