Błyskawiczna pasta do chleba z ciecierzycą i kaparami. Składa się wyłącznie z kilku składników. Uwielbiamy takie banalne połączenia serwowane ze świeżym chlebkiem.
składniki:
pół puszki ciecierzycy
1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka kaparów
sól, pieprz
przyrządzanie:
1. Ciecierzycę odsącz i dokładnie wypłukaj z zalewy.
2. Wszystkie składniki umieść w pojemniku i zmiksuj ręcznym blenderem na gładką masę.
3. Dopraw do smaku i gotowe.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















