Pasta do chleba z zielonych oliwek, którą zrobisz migusiem. Przepyszna ze świeżym pieczywem!

składniki:
- 1 szklanka zielonych oliwek
- 2 łyżeczki kaparów
- 3 ząbki czosnku
- garść dowolnej zieleniny np. bazylia, pietruszka, szpinak
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 4 łyżki oliwy
przyrządzanie:
- Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania pasty. Jeżeli jest za gęsta, dolewamy odrobinę oliwy i mieszamy. Gotowa do smarowania!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














