Prosta pasta z awokado z powodzeniem może zastąpić zwykłe masło i jest pysznym dipem do krakersów czy nachosów. Zobacz jak łatwo przygotować taką pastę!
składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łyżka świeżego soku z limonki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Obierz awokado, usuń pestkę i za pomocą malej łyżeczki wydrąż miąższ.
- Miąższ włóż do pojemnika, dodaj oliwę, pieprz, sol i sok z limonki.
- Za pomocą widelca rozgnieć całość, aż uzyskasz jednolitą masę,
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














