Zapiekanka to dobra alternatywa, gdy nie mamy dużo czasu, lub pomysłu na obiad. Można dodać ulubione składniki, podsmażone wcześniej mięso. Tym razem wersja warzywna, lekka, a zarazem sycąca.

składniki:
Na zapiekankę:
- 9-10 małych ziemniaków
- 500 g świeżego szpinaku
- 80 g sera feta
- 2 ząbki czosnku
- mała czerwona cebula
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka oliwy
Składniki na sos:
- 2 jajka
- 100 g śmietanki 18
- sól, pieprz, słodka papryka
przyrządzanie:
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>
uwagi:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














