Szybkie jak błyskawica trufle czekoladowe na bazie awokado. Zdrowiej się nie da! Bez dodatku cukru!
 
 
 
składniki: 
-  awokado
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 łyżka miodu
- kakao do obtoczenia, preferowana ilość, można pominąć
- 1 łyżeczka kakao
- 2 łyżki masła orzechowego
 
przyrządzanie:
- Awokado obrać, usunąć pestkę
- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, odstawić na moment
- Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera i zmielić na gładką masę
- Odstawić do lodówki na przynajmniej 20 minut
- Kiedy masa stężeje, zacznij formować z niej niewielkie kuleczki, wielkości orzecha włoskiego
- Następnie obtaczać je w kakao jeśli lubimy.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














