Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

SZPARAGI- 20 przepysznych pomysłów na ich serwowanie!

SZPARAGI- 20 przepysznych pomysłów na ich serwowanie!

Błyskawiczne tortille z łososiem i awokado

Błyskawiczne tortille z łososiem i awokado

Jak polerować zlew ze stali nierdzewnej?

Jak polerować zlew ze stali nierdzewnej?

3 proste przepisy na KARCZOCHA

3 proste przepisy na KARCZOCHA

10 pomysłów na podanie kotleta schabowego

10 pomysłów na podanie kotleta schabowego

KOTLET- 10 przepisów, które Was zaskoczą!

KOTLET- 10 przepisów, które Was zaskoczą!

4 najlepsze sposoby na czyszczenie drewnianej deski do krojenia

4 najlepsze sposoby na czyszczenie drewnianej deski do krojenia

Jak wyczyścić bardzo przypaloną patelnię?

Jak wyczyścić bardzo przypaloną patelnię?

Napój o smaku ciasta dyniowego

Napój o smaku ciasta dyniowego

JOGURT GRECKI- 5 korzyści zdrowotnych!

JOGURT GRECKI- 5 korzyści zdrowotnych!

KLOPSIKI- 8 Waszych ulubionych przepisów!

KLOPSIKI- 8 Waszych ulubionych przepisów!

Chrupiąca panierka do nuggetsów!

Chrupiąca panierka do nuggetsów!

15 pomysłów na podanie FASOLKI SZPARAGOWEJ

15 pomysłów na podanie FASOLKI SZPARAGOWEJ

Fasolka szparagowa z papryką i orzechami

Fasolka szparagowa z papryką i orzechami

5 przepisów z POREM w roli głównej

5 przepisów z POREM w roli głównej

Domowa przyprawa do steków

Domowa przyprawa do steków

Bób wszystko co musisz wiedzieć !

Rozpoczęcie lata i wszyscy zacierają tylko ręce dla bobu. Czas na sezon bobu uważamy za otwarty. Na rynkach i w sklepach możemy zobaczyć jego pierwsze wystawy. To najlepszy czas, ponieważ świeży i młody bób smakuje najlepiej i ma najwięcej witamin. Sprawdź jakie jeszcze ciekawostki kryje w sobie ta roślina strączkowa.

  1. Bomba witaminowa

Bób jest pełen witamin i minerałów. Warto go jeść, ponieważ ma pozytywne działanie na pracę naszego całego organizmu. Jeśli się zastanawiasz, czy w ciąży również możesz jeść bób, to odpowiedź brzmi: tak. Ma on w sobie Kwas foliowy, który jest niezbędny dla kobiet w ciąży. Wystarczy, że zjemy 100 gramów tego produkty, a pokryjemy naszą dobową dawkę kwasu foliowego.

  1. Przygotowanie nie jest trudne

Przygotowanie bobu nie powinno nikomu sprawiać problemów. Należy zagotować i posolić wodę. Możemy dać więcej soli niż zawsze, ponieważ bób nie wchłania dłużej ilości wody i często jest niesłony. Gotujemy bób od 8 do 10 minut. Po tym czasie powinien być już gotowy. Im młodszy bób, tym dłużej należy go gotować.

loading...