Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gołąbki ziemniaczane

Gołąbki ziemniaczane

Ryba w sosie słodko- kwaśnym

Ryba w sosie słodko- kwaśnym

Kokardki z marmoladą

Kokardki z marmoladą

Kotlety z kurczaka z boczkiem

Kotlety z kurczaka z boczkiem

Sałatka makaronowa z łososiem i serem brie

Sałatka makaronowa z łososiem i serem brie

Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Bułeczki jagodzianki

Bułeczki jagodzianki

Ciasto z malinami

Ciasto z malinami

Kapuśniaczki z młodej kapusty

Kapuśniaczki z młodej kapusty

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich z warzywami

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich z warzywami

10 inspiracji na podanie TACOS

10 inspiracji na podanie TACOS

Deser ryżowy z gruszką

Deser ryżowy z gruszką

Ciasto na niby

Ciasto na niby

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Leczo z frankfurterką

Leczo z frankfurterką

Rosyjska zupa buraczana

Rosyjska zupa buraczana

Bób najciekawsze przepisy

Bób jest idealnym przysmakiem na lato. Pojawia się w lipcu i możemy do znaleźć nawet do końca sierpnia. Jednak najlepszy jest młody bób, ponieważ wtedy ma najwięcej smaku. A jak przygotować bób, jakie są ciekawe sposoby na jego podanie?

  1. Odejdź od standardów

Zazwyczaj podajemy bób w zwykłej formie, czyli zaraz po ugotowaniu. Gotujemy go 20 minut, obieramy przed zjedzeniem i to wszystko co robimy. Nie podajemy go z dodatkami. A to błąd. Jeśli nie mamy czasu na przygotowywanie skomplikowanych dań z bobu, wystarczy sałatka. Nie musimy obiera bobu, ponieważ jego skórka również jest jadalna. Wybierz swoje ulubione składniki na przykład: pomidory, ogórek, sałata, ser feta i wymieszaj je razem z bobem.

  1. Zdrowe napoje

Koktajle są teraz hitem wakacji. Nie muszą być zrobione tylko z owoców. Warzywne koktajle mogą być równie smaczne. Do przygotowania koktajlu z bobu potrzebny nam będzie obrany i ugotowany bób, pieprz, sól, świeża bazylia i szpinak. Wszystkie składniki razem mieszamy i gotowe.