Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak nietypowo udekorować TORT BISZKOPTOWY? 15 pomysłów

Jak nietypowo udekorować TORT BISZKOPTOWY? 15 pomysłów

6 uniwersalnych sosów, które pasują do drobiu, ryb, wieprzowiny! Banalnie proste!

6 uniwersalnych sosów, które pasują do drobiu, ryb, wieprzowiny! Banalnie proste!

10 książek, dzięki którym zaczniesz się ZDROWIEJ ODŻYWIAĆ!

10 książek, dzięki którym zaczniesz się ZDROWIEJ ODŻYWIAĆ!

4 przepisy na danie z ziemniaków za GROSZE! Koniecznie wypróbujcie!

4 przepisy na danie z ziemniaków za GROSZE! Koniecznie wypróbujcie!

20 genialnych pomysłów na podanie ZIEMNIAKÓW

20 genialnych pomysłów na podanie ZIEMNIAKÓW

Świąteczny piernik według przepisu siostry Anastazji

Świąteczny piernik według przepisu siostry Anastazji

4 ekspresowe przepisy na ŚNIADANIE typu ,,coś z niczego” (musli, tosty, ryż na mleku)

4 ekspresowe przepisy na ŚNIADANIE typu ,,coś z niczego” (musli, tosty, ryż na mleku)

Dekoracje do ciast i placków w kolorze RÓŻOWYM i CZERWONYM

Dekoracje do ciast i placków w kolorze RÓŻOWYM i CZERWONYM

Przepisy na tani i szybki obiad! 12 inspiracji (zupy, drugie dania, sałatki, kasze)

Przepisy na tani i szybki obiad! 12 inspiracji (zupy, drugie dania, sałatki, kasze)

5 pomysłów na FARSZ do jajek na twardo!

5 pomysłów na FARSZ do jajek na twardo!

Wasze ulubione przepisy na domowe PIECZYWO!

Wasze ulubione przepisy na domowe PIECZYWO!

6 pomysłów na zdrowy obiad w 30 minut (sałatka,pulpety,zupa,surówka)

6 pomysłów na zdrowy obiad w 30 minut (sałatka,pulpety,zupa,surówka)

10 przystawek na słodko i na słono, które zrobisz w kilka minut! GENIALNE!

10 przystawek na słodko i na słono, które zrobisz w kilka minut! GENIALNE!

Pieczarki faszerowane parówkami- szybka przekąska!

Pieczarki faszerowane parówkami- szybka przekąska!

20 pomysłów na podanie PIECZAREK!

20 pomysłów na podanie PIECZAREK!

Czerwona papryka faszerowana ryżem i pieczarkami

Czerwona papryka faszerowana ryżem i pieczarkami

Brokuły, czemu warto je jeść ?

Widzisz brokuły w sklepie, ale nie wiesz po co masz je kupić? Pewnie nie wiesz jak wartościowe są brokuły i na jak wiele sposobów możesz je wykorzystać w swojej kuchni. Czas być się o tym przekonała.

  1. Zdrowie a brokuły

Mają one w sobie niezwykle wiele witamin i minerałów, przez co stają się wartościowym produktem. Należy je spożywać szczególnie w lato, ponieważ chronią nas przed udarem słonecznym. Badania wykazują również ich pozytywne działanie w ochronie naszego organizmu przed nowotworami układu trawiennego. Warto więc spożywać jak najwięcej brokuł, ponieważ maja one pozytywny wpływ na nasze zdrowie.

  1. Uroda a brokuły

Jeśli masz problemy z cerą, to spożywanie brokułów może ci pomóc. Mają one działanie oczyszczające, więc z łatwością pozbędą się toksyn z twojego organizmu, co pozytywnie wpłynie na wygląd i zdrowie twojej cery.

  1. Brokuły w kuchni

Są jednym z najłatwiejszych produktów. Gotowanie brokułów nie powinno przekroczyć pięciu minut. Najlepiej gotować je 2-3 minuty, wtedy mają w sobie najwięcej witamin i możemy je wykorzystać do sałatek i dan głównych.