Bób to danie typowo wakacyjne. Połączmy go z aromatycznym czosnkiem i świeżą bazylią.

składniki:
- 1/2 kg bobu
- sól gruboziarnista
- 2 ząbki czosnku
- garść świeżej bazylii
przyrządzanie:
- bób płuczemy w zimnej wodzie.
- gotujemy w wodzie z solą około 15 minut.
- czosnek oraz bazylię siekamy.
- bób posypujemy solą gruboziarnistą, olewamy olejem lnianym i posypujemy mieszanką bazylii i czosnku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














