Komosa ryżowa jest zaliczana do super żywności. Co ją cechuje? Wysoka zawartość błonnika, wysoka zawartość: tiaminy, witaminy B6 i kwasu foliowego, źródło witamin:B2 (ryboflawiny) i niacyny, wysoka zawartość minerałów: fosforu, magnezu, żelaza, cynku. Łączymy ją zatem z brokułem. Zobaczcie, jaki przepis mamy dla Was.

składniki:
- porcja komosy ryżowej
- brokuł
- orzechy włoskie
- suszony czosnek w płatkach
- pieprz cytrynowy
- sól gruboziarnista
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy przez 7 minut w wodzie z dodatkiem 3 łyżeczek soli i 2 łyżeczek cukru.
- W tym czasie gotujemy komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Kolejny krok to prażenie orzechów na suchej patelni.
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą, skrapiamy oliwą z oliwek, dodajemy odrobinę soli, płatków czosnkowych i pieprzu cytrynowego.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














