Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

JARMUŻ na 8 sposobów (zdrowe przepisy+ zdjęcia)

JARMUŻ na 8 sposobów (zdrowe przepisy+ zdjęcia)

Chutney kokosowe z curry (sos indyjski)

Chutney kokosowe z curry (sos indyjski)

Domowe chipsy paprykowe

Domowe chipsy paprykowe

Spód do pizzy z KALAFIORA i sera!

Spód do pizzy z KALAFIORA i sera!

Owsianka z kaszy gryczanej niepalonej (jasnej)

Owsianka z kaszy gryczanej niepalonej (jasnej)

Niebanalne pomysły na urządzenie kolorowej kuchni!

Niebanalne pomysły na urządzenie kolorowej kuchni!

Jak usmażyć stek idealny? 4 ważne zasady!

Jak usmażyć stek idealny? 4 ważne zasady!

Czekoladowy mus w 5 minut! Pyszny i prosty!

Czekoladowy mus w 5 minut! Pyszny i prosty!

Dyniowa polewa do placków, ciast, muffinów

Dyniowa polewa do placków, ciast, muffinów

Kotlety mielone z białym serem

Kotlety mielone z białym serem

STEK- 20 pomysłów na podanie tego przysmaku!

STEK- 20 pomysłów na podanie tego przysmaku!

7 ciekawostek o KAWIE, które was zaskoczą!

7 ciekawostek o KAWIE, które was zaskoczą!

8 zasad dobrego gotowania według naszych babć!

8 zasad dobrego gotowania według naszych babć!

Jak nie marnować jedzenia i wykorzystać resztki? 5 sprytnych pomysłów!

Jak nie marnować jedzenia i wykorzystać resztki? 5 sprytnych pomysłów!

Puder/ Proszek z suszonych grzybów (idealny do zup, sosów, makaronu)

Puder/ Proszek z suszonych grzybów (idealny do zup, sosów, makaronu)

Bezglutenowy spód do pizzy

Bezglutenowy spód do pizzy

Chłodnik- czyli obiad w sam raz na lato

Nie masz pomysłu na obiad w letnie upały. Nic dziwnego, tobie nie chce się spędzać zbyt dużo czasu w kuchni, a inny nie mają ochoty na ciężkie i ciepłe dania. W takie upalne dni, możemy przygotować chłodnik, który sprawdzi się idealnie.

Co będzie nam potrzebne:

Do chłodnika najlepiej wybierać miękkie owoce i warzywa. Nie powinny mieć dużo pestek, by znacznie ułatwić przygotowanie chłodnika. Warto wybierać sezonowe produkty, ponieważ jest ich naprawdę dużo i możemy się wykazać. Oprócz owoców i warzyw, potrzebne nam będą przyprawy, oliwa z oliwek, szczelne pudełko, blender i śmietana.

Jak przygotować chłodnik

Przygotowanie chłodnika nie jest pracochłonne i trudne. Na początek zaczynamy od pokrojenia wybranych owoców i warzyw na plasterki lub kosteczkę. Wszystko wrzucamy do pojemnika. Następnie doprawiamy wedle uznania. Dodajemy oliwę z oliwek. Zamykamy pudełko i zostawimy wszystko na dwie godziny w lodówce. Po tym czasie należy jedynie zblendować wszystkie produkty. Do smaku dodajemy łyżeczkę śmietany lub mleka. Takie danie z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jest również bardzo zdrowe i pożywne.