Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak przechowywać śliwki, aby były jak najdłużej świeże?

Jak przechowywać śliwki, aby były jak najdłużej świeże?

Czym się różni kefir od maślanki?

Czym się różni kefir od maślanki?

+10 przepisów na dania ze ŚLIWKAMI!

+10 przepisów na dania ze ŚLIWKAMI!

Kalafior w cieście winnym

Kalafior w cieście winnym

Przelicznik kuchenny: 1 łyżeczka

Przelicznik kuchenny: 1 łyżeczka

Orzech włoski- 6 ciekawostek, które cię zaskoczą!

Orzech włoski- 6 ciekawostek, które cię zaskoczą!

Makaron z truskawkami- tanie danie dla rodziny

Makaron z truskawkami- tanie danie dla rodziny

Domowy kisiel pomarańczowy- bez chemii, naturalny smak!

Domowy kisiel pomarańczowy- bez chemii, naturalny smak!

Udka z kurczaka- 8 aromatycznych przepisów

Udka z kurczaka- 8 aromatycznych przepisów

CIASTO CZEKOLADOWE- 8 najlepszych przepisów

CIASTO CZEKOLADOWE- 8 najlepszych przepisów

Lody truskawkowe- łatwy przepis

Lody truskawkowe- łatwy przepis

ŻURAWINA- 6 faktów, które cię zainteresują!

ŻURAWINA- 6 faktów, które cię zainteresują!

Zapiekanka z porem i cukinią- prosty przepis

Zapiekanka z porem i cukinią- prosty przepis

Dip z buraków idealny do chipsów, paluszków, krakersów

Dip z buraków idealny do chipsów, paluszków, krakersów

Koktajl malinowy z pomarańczami

Koktajl malinowy z pomarańczami

Lody czekoladowe- prosty przepis

Lody czekoladowe- prosty przepis

Chłodnik- czyli obiad w sam raz na lato

Nie masz pomysłu na obiad w letnie upały. Nic dziwnego, tobie nie chce się spędzać zbyt dużo czasu w kuchni, a inny nie mają ochoty na ciężkie i ciepłe dania. W takie upalne dni, możemy przygotować chłodnik, który sprawdzi się idealnie.

Co będzie nam potrzebne:

Do chłodnika najlepiej wybierać miękkie owoce i warzywa. Nie powinny mieć dużo pestek, by znacznie ułatwić przygotowanie chłodnika. Warto wybierać sezonowe produkty, ponieważ jest ich naprawdę dużo i możemy się wykazać. Oprócz owoców i warzyw, potrzebne nam będą przyprawy, oliwa z oliwek, szczelne pudełko, blender i śmietana.

Jak przygotować chłodnik

Przygotowanie chłodnika nie jest pracochłonne i trudne. Na początek zaczynamy od pokrojenia wybranych owoców i warzyw na plasterki lub kosteczkę. Wszystko wrzucamy do pojemnika. Następnie doprawiamy wedle uznania. Dodajemy oliwę z oliwek. Zamykamy pudełko i zostawimy wszystko na dwie godziny w lodówce. Po tym czasie należy jedynie zblendować wszystkie produkty. Do smaku dodajemy łyżeczkę śmietany lub mleka. Takie danie z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jest również bardzo zdrowe i pożywne.