Brukselka bez wątpienia powinna znaleźć się w naszej diecie. Dlaczego powinniśmy jeść to zielone warzywo? Oto kilka faktów o brukselce.
Brukselka jest źródłem wielu cennych witamin, w tym A, B1, B2, B5, B6, C, E, H i K oraz pierwiastków takich jak miedź, żelazo, cynk i fosfor, sód, magnez, potas, mangan, wapń, karoten, jod, chlor. Zawiera ona również przeciwutleniacze, kwas foliowy oraz związki azotowe. Korzyści wynikających z jedzenia tego małego warzywa jest wiele.
CZYTAJ DALEJ >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















