Kto powiedział, że bruschette można podawać jedynie z pomidorami? Specjalnie dla Was, Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie poleca bruschettę w kilku zaskakujących odsłonach: na słodko z ricottą, truskawkami, rzodkiewką, miodem i bazylią oraz gorgonzolą w roli głównej na dwa sposoby.
składniki:
Podstawą każdej bruschetty jest zwykły chleb. Wszystkie inne składniki, podajemy przy przepisie wykonania (szukajcie na kolejnych stronach)!
przyrządzanie:
BRUSCHETTA Z GORGONZOLĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
– kilka kromek chleba
– 100 g gorgonzola
– czosnek
– 100 g orzechów włoskich
– świeży czosnek
– oliwa
– sól
– rozmaryn
– miód gryczany
Sposób przygotowania:
Podsmażony chleb pocieramy ząbkiem czosnku, skrapiamy oliwą i smarujemy gorgonzolą.
Dekorujemy orzechami włoskimi i łyżeczką miodu. Doprawiamy solą i rozmarynem.
Smacznego!