Kto powiedział, że bruschette można podawać jedynie z pomidorami? Specjalnie dla Was, Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie poleca bruschettę w kilku zaskakujących odsłonach: na słodko z ricottą, truskawkami, rzodkiewką, miodem i bazylią oraz gorgonzolą w roli głównej na dwa sposoby.
składniki:
Podstawą każdej bruschetty jest zwykły chleb. Wszystkie inne składniki, podajemy przy przepisie wykonania (szukajcie na kolejnych stronach)!
przyrządzanie:
BRUSCHETTA Z RICOTTĄ, TRUSKAWKAMI, RZODKIEWKĄ, MIODEM I BAZYLIĄ
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 10 minut
– 3 kromki chleba
– 200 g ricotty
– 30 g bazylii
– 5 rzodkiewek
– 8 truskawek
– miód
Sposób przygotowania:
Tostujemy chleb. Ricottę, bazylię i rzodkiewki miksujemy na krem. Dekorujemy truskawkami i miodem. Smacznego!