Na śniadanie, na kolację, jako dodatek do obiadu, najlepszy towarzysz wina. Te grzanki sprawdzą się wszędzie i zawsze.

składniki:
- bagietka
- 2 pomidory
- oliwa z oliwek
- świeża mięta
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- ostra papryczka chilli
- oregano
przyrządzanie:
- Bagietkę pociąć na kromki, posmarować oliwą z oliwek i grillować na patelni, w tosterze lub piekarniku.
- Pomidorki obieramy ze skóry, kroimy w kostkę, polewamy oliwą z oliwek, posypujemy przyprawami oraz dodatkami i mieszamy.
- Nakładamy na ciepłe grzanki i ponownie wkładamy do piekarnika na dosłownie 2 minuty.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














