Nieziemsko smaczna bruschetta z cukinią, pomidorkami cherry oraz mozzarellą.

składniki:
- bagietka
- cukinia lub bakłażan
- pomidorki koktajlowe
- mozzarella
- masło czosnkowe
- pietruszka świeża
- rozmaryn
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
przyrządzanie:
1. Oliwę z oliwek podgrzej na patelni i podsmaż pokrojoną bagietkę. Opiecz pieczywo z dwóch stron, aż będzie zarumienione.
2. Następnie usmaż cukinię pokrojoną w plastry oraz pomidorki, a następnie dodaj do nich posiekaną pietruszkę i rozmaryn.
3. Kromki posmaruj najpierw masłem czosnkowym i nakładaj na nie cukinię, pomidorki i mozzarellę, a kolejno oprósz je solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














