Włoski przysmak o intensywnym smaku i zapachu. Brushetta z oliwkami i pomidorami to świetna propozycja dla tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami.
składniki:
- 1 bagietka ze skórą
- 2 pokrojone w kostkę pomidory
- 1 czerwona cebula, drobno posiekana
- garść oliwek, pokrojonych w plastry
- 1 drobno posiekana gałązka bazylii
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- sól i pieprz
przyrządzanie:
- Posiekaną cebulę polewamy sokiem z cytryny.
- Na suchej patelni prażymy czosnek.
- Mieszamy pomidory, oliwki, cebulę, bazylię i czosnek.
- Wszystko doprawiamy.
- Bagietkę dzielimy na części. Pieczemy pod grillem na złocisty kolor.
- Dodajemy mieszankę i polewamy oliwą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














