Amerykańskie pikantne skrzydełka tylko dla miłośników ostrych smaków!
składniki:
- 1 kg kurzych skrzydełek
- ½ szklanki masła
- ⅔ szklanki Tabasco
- 1 ½ łyżki octu
- ½ łyżeczki soli selerowej
- ¼ łyżeczki sosu Worcestershire
- 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne
- ¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu
- ⅛ łyżeczki czosnku w proszku
przyrządzanie:
- Zebrać razem wszystkie składniki.
- W niewielkim rondelku rozpuścić masło na małym ogniu; dodać pozostałe składniki i dokładnie połączyć trzepaczką; doprowadzić do wrzenianieustannie ubijając; wyłączyć na krótko zanim mikstura zacznie wrzeć; schłodzić.
- Skrzydełka smażyć na głębokim oleju do momentu aż nabiorą złotego koloru.