Zdrowa sałatka obiadowa czyli buraczki na ciepło z kaparami. Ciekawe połączenie smaków!

składniki:
- 4 spore buraki
- 2 łyżki kaparów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka mąki
przyrządzanie:
- Buraki umyj, ugotuj lub upiecz w piekarniku
- Po wystudzeniu zetrzyj na tarce (grube oczka)
- Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę
- Zeszklij warzywa na łyżce oliwy
- Następnie dodaj mąkę, zamieszaj
- Dodaj starte buraczki, dobrze wymieszaj.
- Do buraków wyciśnij cytrynę, dopraw do smaku.
- Podawaj posypane kaparami
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














