
Z tym efektownym daniem poradzi sobie każdy - nawet ten, kto ma problemy z jajecznicą...
przepis z kuchni: francuskiej
czas: 10 minut
liczba porcji: 2
składniki: 
Serek camembert
Przesmażona żurawina lub borówka 
przyrządzanie:
Serek kroimy na pół, tak by powstały dwa okrągłe plastry. Wstawiamy na folii aluminiowej skórką do dołu do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika na 2 – 3 minuty. Po wyjęciu na środku każdego plastra umieszczamy łyżeczkę żurawin. Podajemy z białym pieczywem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













