Na upały najlepsze są chłodniki! A zimna zupa z buraka to dawka zdrowia. Zaserwujcie sobie ją w te ciepłe wiosenne dni.

składniki:
- 750 g czerwonych buraków;
- 2 ogórki;
- Pęczek szczypiorku;
- 800 g jogurtu greckiego;
- 400 g gęstego kefiru;
- 330 g gęstej, kwaśnej śmietany
- Cukier;
- Sól;
- Ocet spirytusowy;
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














