Ciecierzyca z piekarnika to pyszna i zdrowa przekąska, którą możesz zaserwować podczas domowej imprezy. Tak przygotowana ciecierzyca doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek. Lekko chrupiąca, miękka w środku.
składniki:
- 2 puszki ciecierzycy
- 1 łyżeczka soli himalajskiej
- 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżka oliwy
przyrządzanie:
- Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C.
- Ciecierzycę odsączam, osuszam i przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie wkładam do piekarnika na 15 minut.
- Po czasie wyjmuję ciecierzyce i wsypuję do miski, dodaję oliwę i przyprawy. Całość dokładnie mieszam i ponownie wykładam na blaszkę. Piekę jeszcze około 20 minut do czasu aż ciecierzyca będzie chrupiąca na zewnątrz.
uwagi:
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>>>