Ciecierzyca z piekarnika to pyszna i zdrowa przekąska, którą możesz zaserwować podczas domowej imprezy. Tak przygotowana ciecierzyca doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek. Lekko chrupiąca, miękka w środku.

składniki:
- 2 puszki ciecierzycy
- 1 łyżeczka soli himalajskiej
- 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżka oliwy
przyrządzanie:
- Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C.
- Ciecierzycę odsączam, osuszam i przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie wkładam do piekarnika na 15 minut.
- Po czasie wyjmuję ciecierzyce i wsypuję do miski, dodaję oliwę i przyprawy. Całość dokładnie mieszam i ponownie wykładam na blaszkę. Piekę jeszcze około 20 minut do czasu aż ciecierzyca będzie chrupiąca na zewnątrz.
uwagi:
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














