Szybka i lekka sałatka, idealna na przekąskę.
składniki:
- 1/3 pora
- puszka tuńczyka
- 4 jajka
- pęczek rzodkiewki
- 1/2 sałaty lodowej
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, posiekaj w kostkę. Tuńczyka osącz z zalewy. Por, rzodkiewkę, ogórek pokrój w plasterki.
- Sałatę porwij. Wszystkie składniki wymieszaj w salaterce, dodaj majonez, przypraw sola i pieprzem.
- Wstaw do lodówki na godzinę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














