Idealne jako przystawka na każdej imprezie czy przekąska do piwa. Podajemy Wam przepis na najlepsze chrupiące krążki cebulowe. Uważajcie, bo jedzenie ich może uzależnić.
składniki:
- 3-4 duże cebule
- 2 jajka
- 8 łyżek bułki tartej
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 szklanka mąki
- łyżeczka soli
- olej
przyrządzanie:
- Cebulę obieramy i kroimy w grube krążki. Zalewamy zimną wodą na około 20 minut. Usuwamy z nich cienką warstwę z wierzchu.
2. Bułkę tartą łączymy z czosnkiem, ziołami i solą. Mieszamy.
3. Każdy krążek panierujemy w mące, a następnie w jajku i bułce.
4. Krążki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do chwili aż się zarumienią. Po wyjęciu odsączamy je na ręczniku papierowym.