Zastanawiałeś się kiedyś jak zrobić idealnie chrupiące plastry boczku? To proste! Poznaj naszą sprawdzoną metodę!
składniki:
- dwa kawałki pergaminu
- boczek
przyrządzanie:
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
- Pokrój boczek w bardzo cienkie plastry, rozłóż na pergaminie i przyłóż drugim kawałkiem pergaminu. Aby uzyskać idealnie płaskie plastry boczku, połóż na warstwie naczynie żaroodporne.
- Piecz w piekarniku przez około 20 minut.
Zobacz również: Masło orzechowe – jak zrobić?
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














