Macie ochotę na nietypową przekąskę, idealną do meczów w ramach trwającego turnieju Euro 2016? Zamiast zwykłego popcornu, wypróbujcie przepis na popcorn z cieciorki! Zaskoczy Was ten smak.
składniki:
- 1 opakowanie gotowanej cieciorki z puszki
-
oliwa z oliwek
-
zioła prowansalskie
-
wędzona papryka
-
sól ziołowa
-
pieprz
przyrządzanie:
Cieciorkę odcedzamy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy do niej około 5 łyżeczek oliwy, zioła prowansalskie, wędzoną paprykę, pieprz oraz sól ziołową. Wszystko dokładnie mieszamy, tak aby kuleczki ciecierzycy były dobrze obtoczone oliwą i przyprawami. W między czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i umieszczamy na nim cieciorkę, którą pieczemy około 20 minut. Gotowe kuleczki powinny być chrupiące i mieć zarumieniony kolor. Można podawać je w miseczce, lub podobnie jak popcorn w papierowym opakowaniu.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy