Hiszpanie jedzą je na śniadanie. Są to ciasteczka smażone na głębokim oleju podawane z gorącą, gęstą czekoladę. Przepis mamy od Justyny Pląskowskiej, szefa wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool.
składniki:
Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000002340 StartFragment:0000000591 EndFragment:0000002324
500 g mąki pszennej
- 500 ml wody
- 3 łyżeczki deserowe oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 litr oliwy do smażenia
- cukier puder do posypania
- tabliczka gorzkiej czekolady
przyrządzanie:
Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca
CHURROS CON CHOCOLATE
Czas przygotowania: 30-40 minut
Poziom : Średni