Chutney to gęsty sos przyrządzany z warzyw, z owoców wywodzący się z kuchni indyjskiej. Jednak nie pasuje tylko i wyłącznie do dań z Indii. Świetnie komponuje się z naszym kurczakiem czy ziemniakami. Tym razem chutney kokosowe z nutą curry.

składniki:
- stała część mleczka kokosowego z puszki lub plastiku
- kawałek świeżego imbiru
- łyżka oleju
- łyżka gorczycy
- łyżeczka curry
- garść świeżej pietruszki
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














