Mocno karmelowe ciasteczka przygotujesz w niecałą godzinę! Są słodkie, aromatyczne i doskonale smakują z małą czarną. Sprawdź nasz przepis!
składniki:
Karmel
- pół szklanki cukru
- 1/4 szklanki mleka 3,2 %
- 1 kostka masła
- opakowanie cukru waniliowego
- 2 jajka
- ½ łyżki proszku do pieczenia
- 150 ml śmietany
- 4 łyżki cukru
przyrządzanie:
- Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki i zastygnięty karmel.
- Zagnieść na ciasto i rozwałkować na grubość około 1 cm. Wyciąć ciasteczka.
- Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Zobacz też: Zapiekane truskawki z sosem śliwkowym