Takie ciasteczka zdecydowanie muszą znaleźć się w deserowym menu podczas świąt. Proste, pyszne - najlepsze!
składniki:
250 g mąki pszennej
• 150 g mąki kukurydzianej
• 200 g wiórków kokosowych
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 200 g cukru
• 250 g margaryny
• 1 łyżeczka sody
przyrządzanie:
1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i ugniatamy.
2. Miękkie ciasto przekładamy do torebki lub miski i wkładamy na 20-30 minut do lodówki.
3. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a papier smaruję margaryną.
4. Z masy formujemy kulki, spłaszczamy w dłoniach i układamy na blasze.
5. Ciastka pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku.
6. Blaszkę wystawiamy z piekarnika. Zostawiamy na minimum 10 minut, żeby ciastka troszkę stwardniały.