Ekspresowe ciasteczka marchewkowe. Dla dzieci idealne.

składniki:
kosteczka masła
około pół kilo dowolnej maki
szczypta proszku do pieczenia
3 marchewki ekologiczne
pół szklanki cukru pudru
przyrządzanie:
Marchewki umyj, obierz a następnie zetrzyj na tarce, na najmniejszych oczkach.
Masło ma być zimne! Posiekaj je na stolnicy lub blacie, dodaj cukier puder, proszek do pieczenia, mąkę i przy końcu marchew. Z tych składników zrób szybko kruche ciasto. Następnie odstaw je do lodówki na przynajmniej 20 minut. Po tym czasie rozwałkuj i wycinaj dowolne wzory, zachęć dziecko do pomocy.
Piec w nagrzanym do 170 piekarniku przez 14 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














