Pyszne korzenno-miodowe ciasteczka, które przygotujesz bardzo szybko. Ciasteczka można przechowywać do tygodnia w szklanym pojemniku. Zapakuj je w folię i podaruj swojej mamie, lub przygotuj je wspólnie z mamą.

składniki:
260 g mąki pszennej
100 g cukru pudru
3 łyżki płynnego miodu
120 g masła, zimnego
1 jajko w temperaturze pokojowej
1 łyżka przyprawy do piernika
przyrządzanie:
Wszystkie składniki połączyć w naczyniu i uformować z nich kulę.
Następnie owinąć folią, włożyć do lodówki na godzinę.
Po tym czasie rozwałkować na grubość około 5 mm.
Wycinać ciasteczka, przekładać na blachę.
Piec w temperaturze 200ºC przez około 10 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













