Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Ciasto 3 bit- bez pieczenia (mocno czekoladowe)

Mocno czekoladowy placek o smaku 3 bita! Bez pieczenia! Chyba nie trzeba was już przekonywać, abyście go przygotowali choć raz? Warto! 

 

składniki:

  • 500 ml śmietanki kremówki 36%
  • 1 cukier wanilinowy
  • 6 łyżek kakao
  • około pół kilograma dowolnych herbatników, o dowolnym smaku (polecamy czekoladowe)
  • 1 puszka kajmaku
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 2, 5 szklanki mleka
  • kostka masła
  • 2 łyżki pudru cukru

przyrządzanie:

  • Idealna do tego przepisu będzie mniejsza forma, o wymiarach 20 cm na 30 cm
  • Na jej spodzie ułożyć papier do pieczenia, a całe dno wyłożyć hernatnikami
  • Budyń ugotować według opisu na opakowaniu, po ugotowaniu odłożyć na około h w zimne miejsce
  • W tym czasie pokryć herbatniki, które czekają w foremce masa kajmakową, użyć do tego 3/4 masy z puszki, przykryć warstwę herbatnikami
  • Masło ma być w temperaturze pokojowej, należy je ubić na puch, można dosypać 2 łyki pudru, a następnie dodawać po 2 łyżki budyniu (zimnego!)
  • Gdy masa budyniowa będzie gotowa należy ją całą wyłożyć na herbatniki i ponownie przykryć nową warstwą ciastek
  • Teraz czas na końcową masę. Ubijamy kremówkę z cukrem waniliowym na sztywno. Dobrze, aby to była śmietana 36%
  • Wyłożyć na herbatniki ostatnią, kremową część ciasta
  • Teraz posypujemy ciasto obficie kakao, ale można też pokruszoną czekoladą! Odstawić w zimne miejsce na 3 godziny, najlepiej na noc.