Bardzo prosty przepis na ciasto bez pieczenia. Głównym składnikiem są krakersy, które przekładamy kremem budyniowym.
Składniki:
- 3 duże paczki zwykłych krakersów (najlepsze są nie za słone)
- 1 litr mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 paczka margaryny
- 2 opakowania cukru waniliowego
Przygotowanie:
- Szklankę zimnego mleka wymieszać z mąką i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko zagotować i rozpuścić w nim margarynę.
- Do ciepłego mleka wlać powoli, mieszając cały czas mleko rozmieszane z mąką i cukrem. Gotować do momentu otrzymania budyniu.
- Układać w naczyniu warstwami krakersy i przekładać je gorącym budyniem.
- Na wierzchu pozostawić warstwę budyniu i posypać pokruszonymi krakersami.
- Odstawić do wystygnięcia i stężenia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













