Ciekawe ciasto, warto zrobić i spróbować!

składniki:
- szklanka cukru
- 3/4 szklanki wody
- cukier waniliowy
- 20 dag masła
- mleko w proszku
- 3 opakowania herbatników
przyrządzanie:
- Wszystkie składniki oprócz mleka i herbatników zagotuj.
- Zdejmij masę z ognia, dodaj mleko w proszku i pokruszone herbatniki.
- Wszystko dokładnie wymieszaj i wyłóż na blaszkę keksówkę.
- Odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














