Ciasto o smaku cappuccino jest świetną alternatywą dla popołudniowej kawy. Łączy w sobie nie tylko dawkę kofeiny, ale i rozkoszną słodycz.
składniki: 
biszkopt ciemny:
- 7 jajek
- 1 szklanka cukru
- 5 pełnych łyżek mąki
- 2 pełne łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g wiórków kokosowych
- 5 białek
- 1/2 szklanki cukru
- 2 cukry waniliowe
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 żółtek
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki mąki
- 1 budyń śmietankowy
- 2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 200 g masła
- 4 łyżki cappuccino w proszku o smaku śmietankowym
- cukier puder
przyrządzanie:
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















