Kusi aromatem i wyśmienitym smakiem. Rozgrzewa, pobudza. Idealne na zimowe temperatury!
składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- 2/3 szklanki cukru,
- 3 jajka,
- szklanka mleka
- 125 g kostki masła
- 2 czubate łyżki cynamonu
- 2 łyżki ciemnego kakao,
- 1 łyżeczka sody,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- cukier do posypania ciasta.
przyrządzanie:
Suche składniki najpierw dobrze wymieszamy. Dopiero wtedy dodajemy resztę, czyli mleko, jajka i masło, które musi być albo bardzo miękkie albo rozpuszczone.
Mikserem mieszamy do uzyskania jednolitej, kremowej masy.
Masę wykładamy na posmarowaną tłuszczem blaszkę i posypujemy na górze cukrem.
Ciasto pieczemy się 40 minut w temperaturze 180 C.